Ryż do sushi 1 kg
✔ Opis produktu
Ryż do sushi jest lepki i kleisty. Ryż ten zdecydowanie różni się od tego, który jemy na co dzień. Po prawidłowym ugotowaniu jest bardzo kleisty, dzięki czemu łatwo się go formuje, zlepia i je pałeczkami.
✔ Składniki
Ryż do sushi
✔ Masa netto
1000 g
✔ Stosowanie
W Japonii ryż to najczęściej spożywany produkt, stosowany jest nie tylko do sushi, lecz również do sałatek, zup i potraw mięsnych. Przygotowanie ryżu do sushi różni się od zwykłego, ponieważ po ugotowaniu należy go skropić zaprawą octową.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1547 kJ/ 370 kcal
- Tłuszcze: 0,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 81,7 g
- w tym cukry: 0,2 g
- Błonnik: 2,0 g
- Białko: 6,8 g
- Sól: 0,0 g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.