Mąka gryczana jasna 500 g
✔ Opis produktu
Mąkę gryczaną białą wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki. Charakteryzuje się jasną barwą oraz lekkim zbożowym zapachem.
✔ Składniki
✔ Masa netto
500 g
✔ Stosowanie
Ma szerokie zastosowanie w kuchni, wytwarza się z niej m.in: naleśniki, makarony, pierogi, pizzę, ciasta i inne wypieki. Stosuje się ją w Kuchni Japońskiej, Rosyjskiej - słynne bliny czy Amerykańskiej do naleśników. Często mieszana jest z mąką pszenną ponieważ sama mąka gryczana jest stosunkowo ciężka, a brak glutenu (jedynie śladowe ilości) powoduje, że wypieki zawierające tylko ją są bardzo kruche i się rozpadają.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 1407 kJ/ 336 kcal
- Tłuszcze 3,1 g
- W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
- Węglowodany 69,3 g
- w tym cukry 0,7 g
- Błonnik 5,9 g
- Białko 12,6 g
- Sól 0,01 g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.