Ciecierzyca 500 g
✔ Opis produktu
Ciecierzyca jest rośliną jednoroczną z rodziny bobowatych, która wyglądem przypomina groch. Znana jest przede wszystkich ze swoich wartości odżywczych, jest źródłem białka. Ciecierzyca jest bardzo często wykorzystywana w kuchni śródziemnomorskiej, a także w kuchni arabskiej, gdzie jest głównym składnikiem pasty humus.
✔ Składniki
Ciecierzyca
✔ Masa netto
500 g
✔ Stosowanie
Ciecierzycę można dodawać do sałatek, zup, dań mięsnych i ryb, jako składnik pasty humus, czy jako składnik farszu do pierogów i krokietów. Dobrze smakuje z oliwą i masłem, dlatego jest używana jako dodatek do kanapek, ziemniaków, ryżu, kasz i makaronów.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Wartości odżywcze produktu w 100g
- Wartość energetyczna - 1445 kJ / 343 kcal
- Tłuszcz - 4,6 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,6 g
- Węglowodany - 45 g,
- w tym cukry - 11 g
- Błonnik - 17 g
- Białko - 22 g
- Sól - 0,06 g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.