O NAS
Sery Kozie Pazdrowscy to mała rodzinna serowarnia.
Wywodzi się z tradycji Gospodarstwa Rolnego Borowiecka Łąka, które specjalizowało się w hodowli kóz i produkcji mleka oraz jego przetwórstwie.
Wszystko zaczęło się od tego, że w 2005 roku sześcioletni wówczas Michał Pazdrowski przyprowadził do domu dwie małe kozy, które zostały przyjęte tak jak przybłąkany kot lub pies. Były kozy, dojenie, mleko, a z mleka ser i tak to poszło dalej.
Od 2019 roku serowarnię prowadzi Michał Pazdrowski, któremu rodzice Jolanta i Paweł przekazują tajniki serowarstwa. Od tego też czasu serowarnia została przeniesiona do Nowej Soli, a produkcja serów opiera się na wysokiej jakości mleku od sprawdzonego producenta.
Sery Kozie Pazdrowscy to firma która zrodziła się z pasji i miłości do tego co naturalne.
"Tworzymy sery na bazie sprawdzonych receptur, manualnie i zgodnie ze sztuką serowarską. Wytwarzamy sery świeże typu bundz, twarożki, pasty oraz bundz wędzony, a także sery długodojrzewające oraz inne specjały z koziego mleka, takie jak przepyszna Kozia Krówka".
KOZIA FETKA W OLEJU
Miękki ser świeży, wilgotny, słony z kwaskowym posmakiem, serwowany z suszonymi pomidorami, zanurzony w oleju słonecznikowym z pierwszego tłoczenia. Produkowany z mleka koziego pasteryzowanego z dodatkiem kultury bakterii i soli spożywczej. Jego termin przydatności to – 30 dni. Opakowanie szklane, zawierające 170g sera.
Wielkości:
- 277ml