Kotlet schabowy to kulinarna klasyka. Kotlet Kozienicki to aromat sam w sobie, gdyż mięso pochodzi z pobliskiego gospodarstwa ulokowanego tuż obok Puszczy Kozienickiej gdzie gospodarz bardzo często wypuszcza swoje świnki do własnego sadu. Mięso od nich jest mięsne bo same świnki sa dobrze wybiegane. Kotlety schabowe które Państwu oferuję są dealnie wysmażone, chrupkie na wierzchu i soczyste w środku. To sprawia, że nasze kubki smakowe dosłownie szaleją. Przepisy na jego poprawne przygotowanie przekazywane były z pokolenia na pokolenia. Kotlety schabowe serwowane przeze mnie ciesza się ogromnym uznaniem. Kiedy zapraszam gości na jakieś imprezy rodzinne lub święta zawsze proszą o moje kotlety schabowe z kapustą zasmażaną. Moje kotlety są z wierzchu chrupiące a w środku soczyste, idealnie doprawione, raczej nie dosolone gdyż uważam, że każdy ma swój smak poziomu słoności i coś co dla jednych jest za słone dla drugiego będzie za mało słone. Dlatego sole mniej gdyż kotlet można samemu dosolić nie zmieniajac jego wartości smakowych.
Mięso idealne do schabowych to rasa Puławska - mięso bardzo wartościowe, mięsne z mniejszą iloscią tłuszczu.Kotlety smażę tuż przed wysyłką. Pakuje prózniowo i zabezpieczam lodem w opakowaniu jeśli temperatura na dworzu jest powyżej 5 stopni. Tak zapakowane kotlety przybywają świeże i gotowe do spożycia.
Na 1 kg przypadają 3 - 4 kotlety w zależności od wielkości. Moje kotlety są grubsze dzięki czemu bardziej soczyste.