KOTANY MIESZANKA PRZYPRAW TANDOORI 20G ..
Wszystko zaczęło się w 1881 r. od Janosa Kotányi i papryki. Wkrótce dołączyły inne drogocenne przyprawy i zioła z całego świata. Dziś, tak samo jak przed laty, są naszą największą pasją. Dlatego używamy wyłącznie najlepszych składników, aby uzyskać niepowtarzalny aromat Kotányi. Dla 100% naturalnego smaku i bogatego aromatu.Mieszanka przypraw została wybrana z wielką starannością aby zapewnić wyjątkowe kulinarne wrażenia. Kurkuma, kolendra i imbir, nadają potrawom idealnego indyjskiego akcentu. Nazwa potrawy pochodzi od glinianego pieca Tandoor, w którym przygotowuje się potrawy na bazie kurczaka, ryb lub owoców morza.Pierś z kurczaka z salsą ananas & awokado i ryżem // Dla 4 osób: // 4 piersi z kurczaka, // 4 limonki (sok), // 1 łyżka świeżej kolendry, // 3 łyżki oliwy z oliwek, // 2 łyżeczki miodu, // sól, // ½ ananasa, // 1 awokado, // ½ czerwonej cebuli, // pieprz z młynka Kotanyi, // 1-2 łyżeczki Tandoori Kotanyi, // 1 szklanka ryżu jaśminowego, // łyżka masła, // 2 liście limonki.Przyrządzenie: Wyciśnij sok z 3 limonek. Wymieszaj sok z limonek, kolendrę, oliwę z oliwek, Tandoori KOTÁNYI, dodaj szczyptę soli i miód. Umieść piersi kurczaka w marynacie na 2 godziny, najlepiej trzymając w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 160 ° C. Rozgrzej patelnię, dodaj oliwę i podsmaż mięso z każdej strony przez 2 minuty. Następnie umieść piersi w piekarniku na kolejne 11 minut. W międzyczasie pokrój ananasa, awokado i cebulę na małe kostki i umieść w misce. Następnie dodaj sok z ostatniej limonki, kolendrę i dopraw całość solą i pieprzem. Przygotuj ryż zgodnie z opisem na opakowaniu i dodaj liście limonki w połowie czasu gotowania. Dodaj łyżkę masła, jeśli chcesz. Po upieczeniu piersi z kurczaka, udekoruj je salsą i podawaj z ryżem.Aby uzyskać nieco ostrzejszą wersję, dodaj chili do marynaty.Więcej przepisów na stronie:
PARAMETRY PRODUKTU:
Typ: Mieszanki przypraw
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Austria
Przeznaczenie: Nazwa potrawy pochodzi od glinianego pieca Tandoor, w którym przygotowuje się potrawy na bazie kurczaka, ryb lub owoców morza.
Składniki: Sól stołowa jodowana (sól kuchenna, jodek potasu), czosnek, kurkuma, brązowy cukier (cukier, syrop trzcinowy, syrop karmelowy), imbir, kolendra, cebula, kminek, cynamon, chili, pieprz, kardamon, goździki, pieprz różowy, gałka muszkatołowa.
Waga jednostkowa brutto: 0,03 kg
Temperatura przechowywania min - max: 5 - 35 °C
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wielkość porcji: 5 ml
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce: 236 kcal/100g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 30 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce: 991 kJ/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g): 14 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
.