Koszyk wędlin Dziedzictwa Kulinarnego: [ ] Kiełbasa golubska 0,4 kg [ ] Kabanosy 0,5 kg [ ] kiełbasa siekana 0,3 kg [ ] Polska pieczona 0,3 kg [ ] kaszanka 0,5 kg [ ] szynka domowa 0,6 kg [ ] pasztetowa babuni 0,4 kg [ ] niespodzianka
SUMA OK. 3,3 KG
KOSZT ZESTAWU: 99 ZŁ
Produkty są pakowane próżniowo, dzięki czemu mają dłuższą datę przydatności do spożycia. Telefon kontaktowy: 56 683 70 88
UWAGA!!! Proszę wybierać tylko kuriera DPD! dziękuję:)
Zakład Masarski Helena i Stefan Romanowscy – Stefan Romanowski powstał w kwietniu 1991 roku i od początku swego istnienia miał charakter rodzinny. Siedziba firmy znajduje się w Miliszewach, na terenie województwa kujawsko-pomorskiego, w gminie Ciechocin. Założycielami przedsiębiorstwa byli Stefan Romanowski wraz z małżonką Heleną Romanowską oraz Krzysztof Wygonowski (technolog należący do rodziny).
Przełomem w funkcjonowaniu przedsiębiorstwa i sposobie organizacji było wejście Polski do Unii Europejskiej, które spowodowało konieczność dostosowania warunków w firmie do wymagań weterynaryjnych – wybudowano nową, spełniającą wszelkie restrykcyjne wymogi ubojnię trzody chlewnej i bydła (Zakład Masarski posiada jedyną w powiecie golubsko-dobrzyńskim ubojnię trzody chlewnej i bydła).
Do produkcji wędlin i szynek używane są polskie przyprawy (firma odchodzi od stosowania gotowych mieszanek przyprawowych). Kiełbasy są również ręcznie „odwijane” przez rzeźników-wędliniarzy – dzięki temu oferta zakładu jest bardzo elastyczna i może zostać podporządkowana pod klienta indywidualnego. Najważniejszym jednak aspektem jest pochodzenie surowca – firma współpracuje wyłącznie z lokalnymi rolnikami, dlatego też wyroby są określane mianem „produktu polskiego”. Firma współpracuje z dostawcami trzody chlewnej i buhajów z takich miejscowości jak: Miliszewy, Ciechocin, Małszyce, Zębowo, Świętosław, Mazowsze, Działyń, Rudaw, Nowa Wieś, Kujawy, Dobrzejewice, Golub-Dobrzyń (powiat golubsko-dobrzyński i toruński). Zakład Masarski posiada również tradycyjną wędzarnię, w której wyroby poddane wstępnej obróbce w wędzarni modyfikowanych, nabierają naturalnego koloru i zapachu drzewa olchowego (są dowędzane według norm Unii Europejskiej).
Szczególnym walorem produktów wytwarzanych w Zakładzie Masarskim jest całkowity zakaz używania MOM-u jako składnika wiążącego wędliny i kiełbasy. Nasze kiełbasy są uszlachetniane wołowiną, dzięki czemu mają bogatszy smak i naturalny skład.
UWAGA!!!!
Ze względu na specyfikę produktu, zamówienia będą realizowane w miarę możliwości jak najszybciej.
TELEFON DO KONTAKTU: 56 683 70 88 W GODZINACH OD 7:00 DO 13:00
OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU
ZAPRASZAMY NA FACEBOOK: Zakład-Masarski-Helena-i-Stefan-Romanowscy