SKŁADNIKI
soja
ekstrudowana*
100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
kostka sojowa to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa.
Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale
zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do
gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Granulat
zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje
dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a
dopiero później wykorzystać do gotowania.
WARTOŚĆ
ODŻYWCZA W 100 g
Wartość
energetyczna - 1461 kJ / 348 kcal
Tłuszcz
- 7,3 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany
- 15 g,
w
tym cukry - 10 g
Błonnik:
21 g
Białko
- 45 g
Sól
- 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy,
sezam.
ZALECANE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.