KOSTARYKA TARRAZU
100% ARABIKA
KONTYNENT: Ameryka Środkowa
KRAJ: Kostaryka
REGION: Tarrazu
SMAK/AROMAT: orzech włoski, czekolada, pomarańcza
WYSOKOŚĆ UPRAW: 1200 – 1900 m n.p.m.
OBRÓBKA ZIARNA: mokra
STOPIEŃ PALENIA: pośredni
METODY PRZYGOTOWANIA: espresso, metody alternatywne
Na bogatych w minerały glebach Kostaryki uprawia się wyłącznie kawę typu arabika (robusta jest tam zakazana). Odmiana ta cieszy się dużym uznaniem wśród odbiorców, ze względu na specyficzne walory smakowe nazywana jest kawą słodką. Symbol SHB oznacza „ściśle twarde ziarna”, które pochodzą z górskiego regionu Tarrazu, kilkadziesiąt kilometrów na południe od stolicy San Jose.
Mielimy kawę na życzenie, jeżeli sobie tego życzycie prosimy wpisać w formularzu dostawy informację o grubości mielenia: grubo mielona, średnio mielona lub drobno mielona.
Produkt dostępny w gramaturach:
250 g
500 g
1 kg
Inne gramatury są dostępne na naszych pozostałych aukcjach.