KORSARZ - SZPROT W SOSIE POMIDOROWYM - 330g
Szprot w sosie pomidorowym Korsarz, to połączenie mięsa szprota złowionego w Morzu Bałtyckim. Ten rybny specjał z dodatkiem sosu pomidorowego i starannie dobranych przypraw, to świetna propozycja na samodzielną potrawę, ciekawą przystawkę, dodatek do kanapki lub sałatki.
Masa netto: 330 g
Konserwa: konserwa rybna, sterylizowana.
Składniki: 55% szproty bez głów (Sprattus sprattus, złowione w Morzu Bałtyckim, obszar połowu FAO 27 .IIId za pomocą włoków), 45% sos pomidorowy: woda, 16% koncentrat pomidorowy, cukier, skrobia modyfikowana, ocet spirytusowy, mąka pszenna , olej rzepakowy, sól, substancja zagęszczająca: guma guar, błonnik pszenny (bezglutenowy), ekstrakty przypraw (zawierają seler ), regulator kwasowości: kwas octowy.
Może zawierać gorczycę, gluten (z jęczmienia i owsa), mleko, jaja, soję.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G PRODUKTU:
- Wartość energetyczna: 593 kJ / 142 kcal
- Tłuszcz: 7,9 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4 g
- Węglowodany: 6,5 g
- w tym cukry: 3,7 g
- Białko: 11 g
- Sól: 1,1 g
Przechowywać w temperaturze od +4°C do +25°C w suchym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu.