Pierniki nadziewane w deserowej czekoladzie smak morelowy 145 g
Nadzienie o smaku morelowym otoczyliśmy długodojrzewającym ciastem. Jego leżakowanie od początku było u nas najważniejszym etapem produkcji. Zachowaliśmy ten proces w oryginalnej formie, podczas gdy inni dawno o nim zapomnieli. W chłodzie piwnic korzenne przyprawy przesycają aromatem piernikowe ciasto, które nabiera znamiennej słodyczy. Składniki łączą się, tworząc kompozycję o bursztynowej barwie.
Składniki: czekolada 23% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat), mąka pszenna,nadzienie 21 % (przecier jabłkowy, cukier, zagęszczony przecier morelowy 0,2%, substancja żelująca: pektyny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja konserwująca: sorbinian potasu, aromat, barwnik: kurkumina), cukier, mąka żytnia, skrobia ziemniaczana, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wyrób może zawierać: jaja, mleko, orzeszki arachidowe i orzechy.