KOPER WŁOSKI 50 gramów
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Koper włoski ma bardzo intensywny smak i zapach. Całe bądź mielone owoce fenkułu dodaje się głównie do ciast, chlebów, sałatek oraz sosów. Fantastycznie podkreśla walory smakowe zup rybnych i potraw z owoców morza. Znajdują one również zastosowanie w produkcji likierów. Jako przyprawa koper włoski dobrze komponuje się z koperkiem, czosnkiem, cebulą i innymi ziołami.
Właściwości:
Licznie występujące w nasionach kopru włoskiego olejki eteryczne i flawonoidy wykazują działanie bakteriobójcze, przeciwzapalne, a także rozkurczowe na układ pokarmowy. Koper włoski znany jest przede wszystkim, jako środek wspomagający pozbywanie się wzdęć oraz kolek, zwłaszcza u niemowląt i dzieci.
Kraj pochodzenia: Egipt
Wyprodukowano przez: Skworcu Marek Skworc
Informacja dla alergików:
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są orzechy ziemne i inne orzechy, soja, sezam i gorczyca, zboża zawierające gluten, produkty zawierające dwutlenek siarki, laktozę, jaja oraz seler.