ŻURAWINA Z JABŁKIEM FUNGOPOL
Owoce żurawiny to kuliste w kształcie jagody czerwonej barwy o kwaśnym smaku. Jagody te cieszą się uznaną wartością odżywczą i leczniczą. Mogą być doskonałym dodatkiem do ciast, naleśników lub jako nadzienie do rogalików i deserów. Są wyborną przystawką do mięsa, wzmacniają smak dziczyzny. Dzięki połączeniu z żurawiną niejedna potrawa zyskuje na smaku.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna 717 kJ/169 kcal
- Białko 0,2 g
- Węglowodany 41,2 g w tym cukry 35,0 g
- Tłuszcz 0,35 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: <0,1 g
- Sól 0,01 g
Składniki; żurawina 50%, jabłko 25%, cukier 25%.
Sporządzono ze125 g owoców na 100 g produktu.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce do 7 dni
Pojemność; 200g
Producent; Fungopol
Kraj pochodzenia; Polska