Domowe konfitury i tradycyjne dodatki smakowe powstają według własnych receptur opartych na dawnych rodzinnych przepisach, w niewielkiej manufakturze „Smaki i Aromaty”, która należy do sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsza w ramach Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Wszystkie produkty z tej manufaktury przyświecają idei tradycji ale z nutką nowoczesności.
Konfitura cytrynowa, ma wspaniały, orzeźwiający smak, jest aromatyczna z lekką nutką goryczki, wyróżnia się kolorem. Produkt została wyprodukowany ręcznie w domowej manufakturze bez sztucznych dodatków, aromatów i barwników.
Świetnie pasuje do:
- herbaty
- do słodkich deserów
- lodów
- tostów
- jogurtu naturalnego
- kruchych ciast i ciasteczek
Skład: cytryny(na 100g użyto nie mniej niż 180g cytryn),limonka, cukier, wanilia. Po otwarciu przechowywać w temp. ok 4°C