5L Koncentratu soku winogronowego La Mancha Chandoray
Zestaw do przygotowania 23L wyśmienitego białego wina w stylu francuskim
Wystarczy tylko rozcieńczyć 5L soku winogronowego w 18L wody dobrej jakości, dodać drożdże i to wszystko - trzeba czekać. Zestaw pozwala na przygotowanie wina w czasie 20-30 dni. Niezbędny minimalny czas leżakowania to 3 do 5 miesięcy, natomiast im dłużej wino będzie dojrzewało tym będzie lepsze.
Zestaw do przygotowania 23L wina francuskiego białego w stylu Chardonney - znana również jako Aubaine, Beaunois, Melon Blanc, Pinot Chardonnay oraz wieloma innymi nazwami, biała, przemysłowa odmiana winorośli wykorzystywana do produkcji białego wina oraz win musujących. Ta odmiana uprawiana jest obecnie w wielu krajach winiarskich, popularność tego szczepu wynika z uniwersalności oraz dużego zróżnicowania pomiędzy poszczególnymi klonami szczepu. Daje on dzięki temu, w zależności od miejsca upraw wina o niejednorodnym charakterze, od lekkich po ciężkie i dojrzałe, w Austrii produkuje się z niego nawet wina likierowe. Dzięki dużej zawartości cukru w gronach możliwe jest wytwarzanie z niego win o zawartości alkoholu dochodzącej niekiedy do 14–15%.
Zestaw zawiera:
5l skondensowanego soku winogronowego,
torebka oznaczona symbolem „E” – zawiera aktywne drożdże winne,
torebka oznaczona symbolem „H” – zawiera stabilizator do wina,
środek klarujący w przypadku win białych.