5L Koncentratu soku winogronowego Brendox
Zestaw do przygotowania 23L wyśmienitego domowego czerwonego wina w stylu Bordeaux
Wystarczy tylko rozcieńczyć 5L soku winogronowego w 18L wody dobrej jakości, dodać drożdże i to wszystko trzeba czekać. Zestaw pozwala na przygotowanie wina w czasie 20-30 dni. Niezbędny minimalny czas leżakowania to 5-6 miesięcy, natomiast im dłużej wino będzie dojrzewało tym będzie lepsze. W fazie dojrzewania warto dodać do wina płatków dębowych w celu uzyskania lepszego smaku i aromatu wina, w ilości około 1-2g na 1 litr gotowego wina przeznaczonego na dojrzewanie. Płatki dębowe nadają winom wyjątkowego charakteru, sprawiają, że wina mają bardziej złożony smak, stabilizują kolor wina i nadają winu "efekt beczki".
Zestaw do przygotowania 23L wina czerwonego w stylu francuskiego Bordeaux - to region winny w zachodniej Francji. Panujące tu specyficzne warunki u ujścia rzeki do Oceanu Atlantyckiego korzystnie wpływają na uprawę winorośli. Do produkcji wina wykorzystuje się tu najczęściej odmiany Marlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec. Powstające wina mają wyrazisty charakter i pełen aromat, idealnie nadają się do starzenia w przydomowych piwniczkach.
Zestaw zawiera:
5l skondensowanego soku winogronowego,
torebka oznaczona symbolem „E” – zawiera aktywne drożdże winne,
torebka oznaczona symbolem „H” – zawiera stabilizator do wina.