KOMOSA RYŻOWA QUINOA CZERWONA 200g PRZECENA -50%
Quinoa czerwona jest odmianą o lekko orzechowym posmaku i konsystencjinieznacznie twardszej niż w przypadku odmiany perłowej. Jest smacznym i bogatymw składniki odżywcze ziarnem, stanowiącym ciekawą alternatywę dla ryżu czy kasz.Odpowiednia do serwowania zarówno na ciepło, jak i na zimno, jako element dańobiadowych bądź deserów.
DATA WAŻNOŚCI: 04.11.2018
- Wartość energetyczna : 1489kJ /355 kcal
- Tłuszcz, w tym: 6,5g
- kwasy tłuszczowe nasycone
- Węglowodany, w tym: 59g 1.5g
- cukry 6,5g
- Błonnik 8,7g
- Białko 14g
Sposób użycia: Produkt gotowy po uprzednim przygotowaniu: Ziarna quinoa należywypłukać przed gotowaniem pod bieżącą wodą (jeżeli woda się nie pieni, wystarczyjedno płukanie, w przeciwnym razie płuczemy 2 – 3 razy). 1 szklankę ziaren wsypaćdo gotującej się wody (500 ml) i gotować na małym ogniu pod przykryciem przezokoło 15 minut. Gdy z ziaren wyłaniają się małe białe ogonki oznacza to, że komosajest prawie gotowa. Po ugotowaniu odstawić na 15 minut.
100% komosa ryżowa czerwonaWyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, orzeszki arachidowe (ziemne), sezam oraz produkty zawierające dwutlenek siarki, gluten, jaja, mleko, seler.
Najlepiej spożyć przed: Numer partii / Data przydatności do spożycia / Kraj pochodzenia znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu. Chronić od światła.
Masa netto: 200 g