Komosa ryżowa czerwona 1000g
100% jakości
Komosa czerwona posiada charakterystyczny, lekko orzechowy posmak, ma bardziej intensywny smak, a po ugotowaniu pozostaje chrupiąca.
►źródło pełnowartościowego białka roślinnego
►bogata w witaminy E, D oraz z grupy B.
►zawiera wiele minerałów jak cynk, magnez, potas, wapń czy żelazo
►wysoka zawartość przeciwutleniaczy, które neutralizują rozwój wolnych rodników
Najwyższa jakość
Produkt jest starannie selekcjonowany i przygotowywany do wysyłki. Dbamy o to aby dostali Państwo nasiona najwyższej jakości!
Sposób przygotowania
►Pierwszym etapem powinno być przepłukanie komosy ryżowej i zamoczenie jej w wodzie.
►Drugi etap to gotowanie komosy, które trwa podobnie, jak w przypadku innych kasz, czy ryżu ok. 10-15 minut.
►Po ugotowaniu warto odstawić ją na 10 minut, by wchłonęła więcej wody i jeszcze bardziej napęczniała.
Zastosowanie
Quinoa ma lekko słodkawy smak, w związku z tym nadaje się zarówno do przygotowywania dań głównych, jak i deserów. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać np. do jogurtu.
Wartość odżywcza 100g
▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀
Wartość energetyczna 1540 kJ 368 kcal
Tłuszcz 6,9 g Skład: 100 % komosa ryżowa czerwona
- w tym tłuszcze nasycone 0,8 g Kraj pochodzenia: Peru
Węglowodany 57 g Informacja dla alergików: produkt może zawierać inne orzechy i nasiona, gluten,soję.
- w tym cukry 0,1 g Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sól 0,012 g Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Białko 14 g
Wspieraj polskich producentów
Produkt konfekcjonowany przez polskiego producenta, rodzinną firmę z Podkarpacia.
Informacje o produkcie
Komosa pakowana jest w przezroczyste opakowania ze struną w celu zachowania świeżości i aromatu.
Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.