Komosa ryżowa Trzy Ziarna
Quinoa to inaczej Komosa ryżowa, należy do grypy zbóż - ziaren bogatych w białko. Często określana mianem ryżu peruwiańskiego.
Traktowana jako naturalny składnik diety, charakteryzuje się lekko słodkawym smakiem, w związku z tym nadaje się do dań głównych i deserów.
Quinoa stosowana głównie jako alternatywa produktów zbożowych, może rywalizować z ryżem, kaszą, ziemniakami i makaronem.
Cechuje ją niski indeks glikemiczny co zdecydowanie wyróżnia ją spośród innych produktów.
Trzy Ziarna
Marka Trzy Ziarna to sprawdzone produkty, wysoka jakość oraz profesjonalizm. Prowadzimy sprzedaż produktów Superfood zwanej zdrową żywnością, olejków kosmetycznych oraz spożywczych.
Firma Trzy Ziarna posiada własną linię produkcyjną oraz magazyn wyrobów gotowych. Dzięki temu możemy zagwarantować Klientom najwyższą dbałość o każdy etap powstawania produktu.
Od lat staramy się wprowadzać na rynek produkty najwyższej jakości poparte odpowiednimi certyfikatami oraz badaniami.
Ponieważ bardzo cenimy sobie relacje z naszymi partnerami biznesowymi do każdego zlecenia podchodzimy indywidualnie.
Składniki: komosa ryżowa czarna
Postać: ziarna
Kraj pochodzenia: Peru
Masa netto opakowania: 200g
Dostępne gramatury: 200g, 500g,1kg
Komosa Ryżowa zastosowanie
Komosa ryżowa jest stosunkowo nowym zbożem, które zyskuje na popularności wśród osób, które szukają zdrowej alternatywy dla ryżu i innych zbóż.
Komosa ryżowa jest bogata w składniki odżywcze, w tym błonnik, witaminy, minerały i aminokwasy.
Ponadto jest łatwa w przygotowaniu i zapewnia zastępstwo dla zwykłego ryżu.
Komosa ryżowa może być używana do przygotowywania wielu potraw. Jest idealna do przyrządzenia sałatek, deserów owocowych, zup i dań głównych, a nawet na śniadanie.
Można ją również dodać do smoothie, aby uzyskać dodatkowe białko i błonnik.
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, seler, sezam, soję.
Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Zastosowanie:
- Przed ugotowaniem należy ją dokładnie wypłukać pod bieżącą wodą.
- Gotujemy na małym ogniu 12-15 min, w proporcji 1 szklanka komosy na 2 szklanki wody.
- idealnie pasuje do sałetek
- alternatywa dla ryżu oraz kaszy
Wartości odżywcze produktu w 100g Wartość energetyczna 1540 kJ/ 368 kcal Tłuszcze 6,07g W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0706g Węglowodany 64,16g w tym cukry 0,1g Błonnik 7g Białko 14,12g Sól 0g