Owoce komosy ryżowej (zwane quinoa lub ryżem peruwiańskim) zawierają 48% skrobi, ok. 18% białek, 4–9% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Cechują się dużą zawartością wapnia, fosforu, żelaza, witaminy E, w przypadku niektórych odmian także gorzkich saponin. Z powodu tych ostatnich konieczny jest przemiał lub płukanie owoców podczas przetwarzania.
Sprzedawany produkt jest towarem luzowym.
Po zakupie towar własnoręcznie pakujemy w woreczki. Dlatego też kupno np. 4 x 1000 g towaru będzie skutkować zapakowaniem go w jeden woreczek 4 - kilogramowy, chyba że życzenie klienta jest inne. Wówczas należy nas o tym poinformować w formularzu opcji dostawy i zapłaty, lub drogą mailową. Brak wiadomości będzie oznaczać, iż nie mają państwo sprzeciwu w sposobie pakowania towaru przez naszą firmę.