Komora fermentacyjna Pietroberto (komora garownicza, garownia) jest urządzeniem wykorzystywanym do rozrostu ciasta. Służy do zapewnienia odpowiednich warunków, sprzyjających rozrostowi ciasta przed procesem wypieku, dzięki równomiernemu rozprowadzaniu pary i ciepła oraz mikrocyrkulacji powietrza.
Komora fermentacyjna Piertoberto
Specyfikacja:
- Producent: PIETROBERTO
- Stan produktu: Używany
- Kolor: Inox
Wymiary zewnętrzne:
- Długość [cm]: 200
- Głębokość [cm]: 340
- Wysokość [cm]: 230
Cechy produktu:
- Zastosowanie – idealna do wyposażenia przestrzeni piekarni/cukierni. Może być stosowany przy blokowaniu, powolnym wzroście lub tradycyjnej fermentacji.
- Obsługa – prosty i łatwy panel sterujący z cyfrowym wyświetlaczem, komora fermentacji kontrolowanej na wózki przyśpiesza i ułatwia pracę. Łatwa w czyszczeniu, bezproblemowa w utrzymaniu higieny wewnątrz komory.
- Wykonanie – komora charakteryzuje się wysoką jakością wykonania. Stabilna konstrukcja przekłada się na długookresowe korzystanie z urządzenia. Duża pojemność oraz możliwość podglądu w trakcie pracy.