KOMBUCHA Z CZARNEJ HERBATY BIO 500 ml - ZAKWASOWNIA
SKŁADNIKI czarna herbata eko, cukier trzcinowy eko(* certyfikowany składnik ekologiczny) OPISNiepasteryzowany, żywy napój o właściwościach probiotycznych bogaty w cenne kwasy organiczne. Orzeźwiający, smaczny i jednocześnie bardzo zdrowy jest świetną alternatywą dla soków owocowych i innych napojów w codziennej diecie. Rekomendowany jako uzupełnienie diety szczególnie: - przy oczyszczaniu wątroby z toksyn (dzięki wysokiej zawartości kwasu glukuronowego) - przy dietach odchudzających ze względu na poprawę metabolizmu i detoks - przy profilaktyce po antybiotykoterapii, chemioterapii i radioterapii - przy profilaktyce antynowotworowej (dzięki zawartości kwasu mlekowego) - dzięki wysokiej zawartości naturalnego kwasu octowego (wspomaga procesy trawienne) - dla osób dbających o zdrowe żywienie, właściwe Ph oraz oczyszczanie jelit - dla sportowców przy dużym wysiłku fizycznym - przy postach zdrowotnych np. dieta wg Dr Dąbrowskiej Produkt jest w 100% roślinny i bezglutenowy odpowiedni dla osób z cukrzycą, w ciąży lub w trakcie karmienia. W przypadku zaostrzonych stanów zapalnych układu pokarmowego należy spożywanie skonsultować z lekarzem. Po dłuższym przechowywaniu może zawierać śladowe ilości alkoholu do 0,5% podobnie jak tzw. piwo bezalkoholowe i niektóre soki owocowe. Zawiera naturalny osad, gazuje oraz może wytrącać jadalną i zdrową matkę kombuchy w zależności od czasu i metody przechowywania. WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna: 82 kJ/20 kcal Tłuszcz:0,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,1 g Węglowodany:5,0 g w tym cukry:5,0 g Białko:0,3 g Sól: 0,06 g ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w lodówce w temp. 2-10 stopni C a po otwarciu spożyć w ciągu 14 dni.