KOMBIWAR HALOGENOWY MINI PIEKARNIK Z TERMOOBIEGIEM
✅ ZDROWO,SMACZNIE i SZYBKO
- Piekarnik szybciej przygotowuje posiłki nawet o 40% w porównaniu do standardowego sposobów.
- Wytworzone promienie sprawiają, że dania szybko się podgrzewają, pozwalając zachować im wartości odzywcze, witaminy i naturalny aromat.
- Nadaje się do: smażenia, opiekania, prażenia, duszenia, pieczenia, zapiekania, odgrzewania oraz rozmrażania produktów spożywczych.
- Zastosowanie znajdującego się w zestawie specjalnego pierścienia powiększa pojemność kombiwaru aż o 6 litrów.
- piekarnik wymaga do 45% mniej energii od piecyka konwencjonalnego.
Wyposażenie dodatkowe: górna i dolna kratka, szczypce, pierścień do powiększania pojemności.
Specyfikacja techniczna:
- Pojemność: 18 litrów
- Moc: 1200-1400W
- Zasilanie sieciowe: 230 V, 50 Hz
- Temperatura (płynna regulacja): 0°C - 250°C
- Minutnik (akustyczny sygnał zakończenia działania): 0-60 minut
- Wszechstronne zastosowanie: pieczenie/ smażenie/ grillowanie/ gotowanie na parze/ duszenie/ rozmrażanie/ podgrzewanie
- Delikatne gotowanie z wykorzystaniem cyrkulacji gorącego powietrza
- Niska zawartość tłuszczu i zachowanie witamin w przygotowanych potrawach
- Kontrolki działania i temperatury
- Wyłącznik bezpieczeństwa
- Izolowane termicznie uchwyty
- Szklana misa o średnicy 33cm
- Pojemnik wykonany ze szkła bezodpryskowego - odpornego na działanie wysokich temperatur i zadrapania (można myć w zmywarce)
- Kabel zasilający: ok. 1 m
Jak to działa?
W środku szklanej komory znajdują się wentylator oraz halogenowa grzałka. To właśnie one umożliwiają gotowanie w kombiwarze. Funkcją grzałki jest zamiana energii elektrycznej na ciepło, a wentylator rozprzestrzenia gorący strumień powietrza. W ten sposób wewnątrz szczelnej misy powstaje termoobieg, a powietrze równomiernie porusza się w szklanej komorze.
Dania z kombiwaru wyróżnia ich naturalny smak i są one bogate w wartości odżywcze. Najwyższa wartość temperatury sięga 250ºC, jednak minimalna temperatura to 65ºC (pozwalająca np. na gotowanie, pieczenie i smażenie) lub 0ºC (urządzenia, w których możemy dodatkowo zamrażać i podgrzewać posiłki).
Z kombiwarem halogenowym przygotujesz bez problemów zdrowy i smaczny posiłek:
- 01. Drób| 30-40 minut | 180-200°C
- 02. Ryba | 15-20 minut | 130-150°C
- 03. Wieprzowina | 15-20 minut| 180-200°C
- 04. Ciasto | 10-12 minut | 140-160°C
- 05. Homar | 12-15 minut | 140-160°C
- 06. Krewetki | 10-12 minut | 150-180°C
- 07. Krab | 10-13 minut| 140-160°C
- 08. Kiełbaski | 10-13 minut | 120-150°C
- 09. Ziemniaki | 30-40 minut | 180-200°C
- 10. Chleb pieczony | 08-10 minut | 120-140°C