KOMBIWAR ZDROWE - GOTOWANIE, SMAŻENIE, PIECZENIE, OPIEKANIE, PODGRZEWANIE
ADLER AD 6304 - szybkie i zdrowe przygotowanie posiłków w kombiwarze ADLER. Piecze, grilluje, smaży, odgrzewa, opieka, rozmraża i gotuje na parze. Kombiwar umożliwia przygotowywanie zdrowych, smacznych i beztłuszczowych potraw. W procesie grillowania wytapia tłuszcz bez zapachu spalenizny. Można w nim piec ciasta oraz pozwala na gotowanie na parze bez użycia specjalnych garnków. Łączy szybkość kuchenki mikrofalowej z jakością opiekania w urządzeniach z termoobiegiem. Możliwość równoczesnego przygotowania różnych potraw bez łączenia zapachów, np. górny ruszt frytki, dolny ruszt ryba. Produkty nie tracą naturalnej soczystości. Misa ze szkła żaroodpornego. Łatwy w obsłudze: ustawiamy czas pracy oraz temperaturę. Obieg gorącego powietrza powoduje równomierne pieczenie produktów. Możliwość rozmrażania produktów w krótkim czasie. Idealny do przyrządzania potraw przy diecie niskotłuszczowej
Kombiwar Adler AD 6304 doskonale wesprze Cię zarówno w codziennym, jak i okazjonalnym przygotowaniu najróżniejszych dań. Docenisz łatwość obsługi i oszczędność czasu, jaką Ci zapewni przy przygotowaniu posiłków.
OPIS PRODUKTU:
- Nowoczesne wzornictwo
- Pojemność 12 litrów ( z pierścieniem 18 litrów)
- Misa ze szkła żaroodpornego
- Regulacja temperatury w zakresie 125-250°C
- Zegar mechaniczny 0-60 minut z sygnałem dźwiękowym informującym o zakończeniu pracy
- Wyłącznik bezpieczeństwa
- Odłączany przewód zasilający
- W zestawie:
- - ruszt niski
- - ruszt wysoki
- - pierścień zwiększający pojemność o ok. 6 litrów
- - szczypce
- - stojak do pokrywy
- Moc: 1200 - 1400 W
- Zasilanie: 230V, 50Hz
- Instrukcja obsługi w języku polskim
Kombiwar wykorzystuje nadmuch gorącego powietrza do ogrzewania potrawy. W zależności od potrzeb, możesz w nim wygodnie rozmrażać, podgrzewać, opiekać, a nawet grillować. Dzięki regulacji czasu i temperatury opiekania, zakres możliwych do przygotowania potraw jest przeogromny.
Strumień powietrza dokładnie owiewa wszystkie składniki, dzięki czemu są one przygrzewane równomiernie. Podobnie jak ma to miejsce w piekarnikach z termoobiegiem, z tą różnicą, że piekarniki są dużo większe i zużywają znacznie więcej energii do przygotowania takiej samej potrawy.
Jednocześnie przygotowanie w kombiwarze odbywa się beztłuszczowo, dzięki czemu możesz przygotować pyszne dania w sposób zdrowszy niż na przykład smażąc je na patelni.
Wygodnie i bezpiecznie
W kombiwarze cały proces odbywa się w dużej misie ( pojemność 12 litrów), wykonanej ze szkła żaroodpornego. Spokojnie zmieścisz w niej obiad dla wszystkich domowników. A jeśli potrzebujesz jeszcze większej pojemności, uzyskasz ją dzięki specjalnemu pierścieniowi nakładanemu na misę, który „dodaje” dodatkowe kilka litrów.
Pokrywę z elementem grzejnym możesz bezpiecznie odłożyć na przeznaczony do tego celu stojak. Z kolei dołączonymi do zestawu szczypcami wygodnie wyjmiesz gotowe produkty lub jeden z dwóch rusztów (w komplecie ruszt wysoki i niski), bez ryzyka poparzenia. Kiedy akurat nie używasz kombiwaru, możesz odłączyć od urządzenia kabel zasilający, co nie tylko ułatwia przechowywanie, ale też uniemożliwia uruchomienie przez dzieci.