Kolendra mielona
Kolendra znajduje wszechstronne zastosowanie w kuchni: jest przyprawą uniwersalną pasującą zarówno do potraw pikantnych, jak i słodkich. Jest nieodłącznym elementem azjatyckich i bliskowschodnich potraw. Nasiona o słodkim, łagodnym pomarańczowo-cytrynowym smaku są świetnym dodatkiem do ryb, marynat mięsnych, sosów czy sałatek.
Parametry:
- Barwa: żółtawobrunatna lub szarobrunatna
- Zapach: Aromatyczny, silny, bez zapachów obcych
- Smak: lekko palący, gorzkawy
- Konsystencja: sypka, dopuszczalne lekkie zbrylenia rozsypujące się pod naciskiem palców
- Frakcja: Proszek o cząstkach <0,71 mm
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Surowiec nie jest alergenem. Surowiec może zawierać gorczycę
Saszetka doypack:
- Perforacja laserowa
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
- Zipper
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
- Easy Open
Nacięcie ułatwiające otwieranie.