Wielka kolekcja dekoracji ciast
Ponad 100 projektów cukrowych kwiatów i kompozycji roślinnych oraz okazjonalnych tortów
Alan Dunn
Wydawca: Promise
Oprawa: Twarda
Format: 21.0x23.5cm
Liczba stron: 256
Rok wydania: 2019
ISBN: 978-83-7541-376-2
EAN: 9788375413762
Ten poradnik zawiera ponad 100 zilustrowanych zdjęciami instrukcji dekorowania ciast w klasycznym stylu Alana Dunna. Krok po kroku opisuje wykonanie zachwycających tortów na różne okazje i podaje, jakie narzędzia są do tego potrzebne.
Znajdziesz tu techniki i przepisy na wszelkie ciasta, bukiety i kompozycje kwiatowe – od tropikalnych i egzotycznych po urodzinowe, weselne i świąteczne. Zrealizowanie tych zachwycających projektów dostarczy satysfakcji każdemu cukiernikowi.
Alan Dunn szkolił się w Brytyjskim Cechu Rzemiosł Cukierniczych, do którego wprowadziła go Margaret Morland. Kontynuował naukę na kursach organizowanych przez cech i władze Gateshead. W wieku 17 lat przeprowadził pierwszy pokaz dla miejscowej filii cechu. Wkrótce potem zdał sobie sprawę, że prowadzenie pokazów i nauczanie sztuki dekoratorskiej sprawiają mu tyle samo radości co tworzenie kwiatów. Szybko zasłynął w kraju ze swoich wyjątkowych umiejętności rzemieślniczych i instruktorskich. Został akredytowanym demonstratorem cechu.
Cukrowe animacje
14 pięknych tortów z ręcznie modelowanymi figurkami
Lischetti Carlos
Wydawnictwo: Promise
ISBN: 978-83-7541-316-8
Tłumaczenie: Wyszogrodzka-Gaik Agnieszka
Format: 21.0x27.0cm
Liczba stron: 192
Oprawa: Twarda
Wydanie: 2016 r.
Język: polski
Ilekroć świętujemy z przyjaciółmi i rodziną, nie ma lepszego prezentu, niż piękny tort stworzony specjalnie na tę okazję. Naucz się modelowania od utalentowanego artysty-cukiernika, Carlosa Lischetti’ego i podziwiaj, jak twoje własne torty budzą się do życia.
• 14 projektów pięknych tortów świątecznych dla całej rodziny z ilustrowanymi instrukcjami krok po kroku
• Szybkie i proste miniaturowe smakołyki towarzyszące każdemu projektowi, doskonałe na nagrody i pamiątki
• Pięknie zaprojektowana książka dla kreatywnych cukierników na każdym poziomie umiejętności
Profesjonalny, ale zrozumiały styl nauczania autora sprawia, że modelowanie będzie proste: nawet jeśli jesteś zupełnym nowicjuszem, odkryjesz, jak tworzyć efektowne modele z bezbłędnym wykończeniem. Co więcej, każdemu tortowi towarzyszy pasujący do niego mini projekt – lukrowane ciasteczka, mini torty lub ciastka na patyczkach – które można ofiarować gościom jako cenny prezent, który zabiorą do domu.