RAFFAELLO
KOKOSOWY SMAKOŁYK Z CHRUPIĄCEGO WAFELKA Z CAŁYM MIGDAŁEM W ŚRODKU
Raffaello to kokosowy smakołyk z chrupiącego wafelka, który w środku skrywa migdał zatopiony w aksamitnym kremie. Całość otulona jest delikatnymi płatkami kokosa. Słodkim upominkiem można sprawić wiele radości ukochanej osobie, dlatego Raffaello to doskonały prezent w wyjątkowych chwilach. Podaruj Raffaello i wyraź więcej niż tysiąc słów.
Składniki
Suszony kokos (25,5%), tłuszcze roślinne (palmowy, shea), cukier, MIGDAŁ (8%), MLEKO odtłuszczone w proszku, SERWATKA w proszku, mąka PSZENNA, skrobia z tapioki, emulgator: lecytyny (SOJA), aromaty, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), sól.
Wartości Odżywcze
- ŚREDNIA WARTOŚĆ ODŻYWCZA, , 100g, Sztuka 10g
- Wartość energetyczna (energia), (kJ/kcal), 2606/628, 261/63
- Tłuszcz, (g), 48,6, 4,9
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, (g), 29,7, 3,0
- Węglowodany, (g), 38,3, 3,8
- w tym cukry, (g), 33,3, 3,3
- Białko, (g), 7,2, 0,7
- Sól, (g), 0,305, 0,031
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8 400 kJ/2 000 kcal)
Podstawą sukcesu naszych produktów jest wykorzystywanie jedynie starannie wyselekcjonowanych surowców.
Podstawowe surowce, które wykorzystujemy do produkcji to kakao, orzechy laskowe i mleko.
Kakao pochodzi z Wybrzeża Kości Słoniowej, głównego producenta kakao na świecie, a także z Ghany i z Ekwadoru. Firma Ferrero kupuje jedynie główny plon i mieszanki najwyższej jakości jak np.: słynne „Arriba”Ferrero należy do największych przetwórców orzechów laskowych na świecie. Do produkcji naszych słodyczy wybieramy jedynie najszlachetniejsze gatunki orzechów. Aby osiągnąć najwyższą jakość, procesy prażenia zostały opracowane w oparciu o unikalne technologie, pozwalające w pełni wydobyć smak i aromat tego składnika.