Poznaj KOKOFIR!
Wreszcie miłośnicy tradycyjnych kefirów mogą odetchnąć z ulgą!
Prezentujemy gęsty, lekko cierpki a zarazem delikatnie słodki, roślinny napój kefirowy. Prawdziwy smak kefiru zawdzięczamy grzybkom tybetańskim inaczej zwanymi ziarnami kefiru, które w połączeniu z mleczkiem kokosowym dają nam ten niezapomniany i unikatowy smak.
Rzucamy trochę światła!
Kokofir to naturalny probiotk. Dlaczego? Bo zawiera żywe kultury bakterii, które wzbogacają florę bakteryjną układu pokarmowego. Wspomagają również wchłanianie witamin K, B1, B6, B12 czy kwasu foliowego. Warto wspomnieć, o mleczku kokosowym, którego kwasy tłuszczowe są dobrze przyswajalne. Energia z tłuszczów średniołańcuchowych jest wykorzystywana przez organizm w pierwszej kolejności, dlatego nie odkłada się w tkance tłuszczowej.
Jednym słowem mówiąc “wypijmy za zdrowie!”.
PSTRYK!
- Wzmacnia układ odpornościowy dzięki bakteriom probiotycznym
- Oczyszcza i reguluje pracę jelit!
- Zawiera tryptofan, który stymuluje organizm do produkcji hormonu szczęścia
- Odpowiedni dla dzieci
Mała rada dla tych, którzy przygodę z grzybkiem tybetańskim dopiero rozpoczynają! Wprowadzajcie Kokofir stopniowo do diety, by przyzwyczaić brzuchy do jego działania.
Skład: mleczko kokosowe*,żywe kultury drożdży i bakterii kefirowych.
*(ekstrakt kokosowy 85%, woda)
Produkt niepasteryzowany. Należy spożyć w przeciągu 2 tygodni od daty produkcji. Robimy go na bieżąco. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku w lodówce.
Bez dodatku cukru. Bez sztucznych konserwantów.