Kofty z jagnięciny.
Regionalna receptura przygotowania potrawy gwarantuje naturalny oryginalny smak.
Składniki : mielone mięso jagnięce z łopatki, papryka słodka wędzona, papryka ostra, tymianek, marchew, cebula, mąka pszenna, sól, pieprz.
Wartość odżywcza w 100g produktu: węglowodany 0g, tłuszcze 19g,białko 18g, błonnik 0g, wartość energetyczna 243 kcal.
Produkt nie zawiera konserwantów.
Waga zawartości opakowania wynosi 180g±10%
Wyrób jest przygotowany bezpośrednio przed wysyłką, pakowany próżniowo.
Propozycja podania
Podgrzewamy w kąpieli wodnej pod przykryciem w temp. Ok. 80C przez 30min-35min w opakowaniu. Polecamy podać w zestawie z sosem czosnkowo jogurtowym. Aby przygotować sos czosnkowo jogurtowy bierzemy 100ml jogurtu naturalnego, 1 łyżkę czubatą majonezu, zmiażdżony ząbek czosnku, można dodać świeżą lub suszoną bazylię, sól do smaku.
Karolówka posiada wdrożone procedury i standardy sanitarne HACCP i GMP, dotyczące bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.