ASIA - KOCIOŁEK ŻELIWNY 4 l + PATELNIA Brizoll ⭐⭐⭐⭐⭐
Warto kupić:
- kociołek żeliwny z pokrywką,
- garnek na indukcję i na gaz,
- kociołek na ognisko,
- trwały ekologiczny materiał,
- kociołek do ogrodu,
- przystosowany do wysokich temperatur,
- produkt europejski
Dane techniczne:
- Średnica: 28 cm
- Szerokość z uszami: 34 cm
- Średnica dna patelni: 21 cm
- Wysokość garnka: 11,5 cm
- Wysokość z pałąkiem: 26 cm
- Wysokość patelni: 2,5 cm
- Szerokość z uszami: 34 cm
- Pojemność: 4,0l
- Waga: 5,1 kg
Przed użyciem należy zapoznać się ze wskazówkami dotyczącymi użytkowania.
✔️ JESTEŚMY OFICJALNYM DYSTRYBUTOREM MARKI BRIZOLL
Kociołek żeliwny + patelnia żeliwna ASIA Brizoll
Kociołek to w istocie garnek żeliwny z pałąkiem do zawieszania nad ogniskiem. Ciężki, solidny, duży garnek z pokrywką, który można wykorzystać do przygotowania wspaniałych tradycyjnych dań – duszonych ziemniaków, bigosu czy grochówki. Dzięki temu, że przygotujemy potrawy nad ogniskiem nabiorą charakterystycznego dymnego zapachu i smaku. Szczelnie przylegająca pokrywa sprawia, że para nie ucieka z kociołka, a dania są wyjątkowo kruche i miękkie. Żeliwo nagrzewa się równomiernie i utrzymuje stabilną, wysoką temperaturę. Zawsze należy pamiętać o używaniu łapek kuchennych, które uchronią nas przed poparzeniem. Garnek żeliwny nagrzewa się równomiernie, utrzymuje stałą temperaturę - odpowiednio używany będzie służył przez długie lata.
Kształtem kociołek przypomina wok. Można z powodzeniem wykorzystać go do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej.
Pokrywka może służyć jako żeliwna patelnia. Żeliwny kociołek Brizoll jest wielofunkcyjnym, uniwersalnym naczyniem. To doskonały zakup.
Kociołek Brizoll został wykonany zgodnie z europejskimi normami w ukraińskiej fabryce nieopodal Kijowa. Prężnie rozwijająca się marka postawiła na tworzenie nowoczesnych produktów, które mają służyć użytkownikowi wiele lat, są ekologiczne i ułatwiają codzienną pracę. Żeliwo to produkt bardzo trwały i warto o niego zadbać.
✔️ PRODUKT EUROPEJSKI - MARKA PREMIUM = JAKOŚĆ PREMIUM
Kociołek to w istocie duży garnek żeliwny z pałąkiem do zawieszania nad ogniskiem.
Ciężki, solidny, duży garnek z pokrywką, który można wykorzystać do przygotowania wspaniałych tradycyjnych dań – duszonych ziemniaków, bigosu czy grochówki.
Przepis na kociołek łatwo znaleźć w zasobach internetu. Grube dno i ścianki naczynia gwarantują równomierne nagrzewanie się naczynia i utrzymanie stałej temperatury, po ściągnięciu kociołka z ognia
Zastosowanie: kuchenka gazowa, kuchenka elektryczna, kuchenka halogenowa, kuchenka indukcyjna, piekarnik, ognisko.
Żeliwny kociołek Brizoll to doskonały pomysł na prezent dla miłośników plenerowych imprez i właścicieli ogrodów. Wspólne biesiady przy aromatycznych daniach z kociołka to najlepsze spotkania przyjaciół i rodziny.
Naczynia żeliwne są trwałe, niemal niezniszczalne i odporne na działanie wysokich temperatur.
Dodatkowo nadają wyjątkowy smak przygotowywanej potrawie. Grube dno i ścianki naczynia gwarantują równomierne nagrzewanie się naczynia i utrzymanie stałej temperatury, po ściągnięciu kociołka z ognia.
Nawet długo po zakończeniu pieczenia, nasze danie będzie gorące, a biesiadnicy bez przeszkód będą zajadać dokładki pysznego gulaszu, pieczonek lub dań myśliwskich.
Przepis na kociołek łatwo znaleźć w zasobach internetu. Możemy też w nim zrobić tradycyjne dania jednogarnkowe, np. golonkę w kapuście.
⚠ WAŻNE
PRZYGOTOWANIE NACZYŃ ŻELIWNYCH DO PIERWSZEGO UŻYCIA:
- Przed pierwszym użyciem umyj naczynie w ciepłej wodzie i przetrzyj delikatnie szmatką.
- Umieść naczynie na włączonej płycie grzewczej i poczekaj, aż będzie całkowicie suche.
- Zdejmij naczynie z płyty i pokryj całą powierzchnię cienką warstwą oleju.
- Poczekaj, aż naczynie całkowicie ostygnie.
- Gotowe! Twoje naczynie jest gotowe do użycia.
KONSERWACJA NACZYŃ ŻELIWNYCH:
- ✅ Nie przechowuj jedzenia w żeliwnym naczyniu kuchennym.
- ✅ Mycie żeliwnych naczyń w zmywarce nie jest rekomendowane.
- ✅ Nie zaleca się używania metalowych drapaków, gąbek, ostrych szczotek i mocnych detergentów.
- ✅ Po umyciu żeliwnego naczynia należy ostrożnie je osuszyć i pokryć cienką warstwą oleju.
- ✅ Naczynia żeliwne powinno być przechowywane w suchym, przewiewnym miejscu.
- ✅ Żywotność naczyń żeliwnych jest nieograniczona.
Nieprawidłowe użytkowanie i przechowywanie naczyń może powodować występowanie rdzy na powierzchni naczynia. Nie jest to jednak defekt, ponieważ rdzę można usunąć za pomocą metalowej szczotki podczas mycia ciepłą wodą. Po usunięciu rdzy naczynie należy wysuszyć i nasmarować cienką warstwą oleju.