Kociołek myśliwski z pokrywą / Garnek żeliwny na pieczonki Kamille 7 L
Wraz z nadejściem wiosny nabieramy energii, a w myślach zaczynają kiełkować plany o otwarciu sezonu grillowego. Przesiadywaniu na świeżym powietrzu, przy ognisku ze swoimi najbliższymi i dobrym, pachnącym jedzeniem prosto z gara.
Kociołek myśliwski tzw. garnek na pieczonki od marki Kamille został wykonany ze stopu żeliwa, wypalany w wysokiej temperaturze, dzięki czemu posiada dużą odporność na uszkodzenia i działanie czynników atmosferycznych, a potrawy w nim przygotowywane duszą się w wyjątkowy sposób, z pięknym aromatem paleniska. Są soczyste, miękkie i kruche jednocześnie.
Garnek żeliwny gwarantuje również szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła. A jego gruba warstwa pozwoli na podtrzymywanie temperatury przez długi czas.
7 litrowa pojemność pozwoli się cieszyć daniami dla całej rodziny, podczas wieczornych weekendowych posiadówek w ogrodzie, na działce czy capmingu. Pokrywa kociołka wyposażona została otwór wentylacyjny, dzięki czemu reguluje on ciśnienie do bezpiecznego poziomu.
Naczynie posiada okręcane nóżki i zapięcie wraz z uchwytem, dzięki czemu wykorzystasz go również, jako garnek węgierski zawieszając go bezpośrednio nad paleniskiem bądź wygodnie przetransportujesz.
Przed pierwszym użyciem pokryj dokładnie kociołek olejem i wypal na pusto. Pozwoli to stworzyć warstwę ochronną, która zabezpieczy naczynie przed korozją i nadmiernym przywieraniu potraw, jednocześnie zadbasz o to by garnek służył Ci przez długi czas.
Dane produktu:
- marka Kamille
- model: 4801V
- pojemność: 7 L
- materiał: żeliwo
- naturalny materiał, pozbawiony chemicznych dodatków
Zestaw składa się z:
✔️ garnek / naczynie
✔️ pokrywę
✔️ odkręcany uchwyt
✔️ okręcane nóżki
Wskazówki dotyczące korzystania z kociołka:
- zalecane mycie ręczne
- po każdorazowym zakończeniu użytkowania umyj miękką szczotką
- po osuszeniu zaleca się natłuszczenie wnętrza naczynia olejem roślinnym
- nie należy doprowadzać do przegrzania naczynia
- nie zaleca się trzymania gorącego oleju w naczyniu bez nadzoru
- nie zaleca się przyrządzania potraw o kwaśnym odczynie
- po zakończeniu gotowania nie należy przechowywać żywności w naczyniu przez długi czas. Należy użyć do tego innego pojemnika
- nie należy zostawiać pustego naczynia na gorącym palniku lub w palenisku
- naczynie nie ma właściwości nierdzewnych - oksydowanie zmniejsza podatność na rdzę, jednak jej nie zapobiega
Wskazówki dotyczące czyszczenia:
- po zakończonym gotowaniu schłodź naczynie na powierzchni odpornej na ciepło
- nie schładzaj naczynia poprzez wlanie zimnej wody do rozgrzanego wnętrza
- namocz naczynie gorącą wodą przed czyszczeniem
- używaj łagodnych detergentów i ciepłej wody
Inne artykuły gospodarstwa domowego znajdą Państwo na pozostałych naszych aukcjach.