KOCIOŁEK MYŚLIWSKI ŻELIWNY 7 LITROWY PRZECENA
KOCIOŁEK PRZECENIONY Z POWODU BRAKU BELKI
I ŚRUBY DO PRZYKRĘCENIA BELKI, KOCIOŁEK POSIADA ŚLADY RDZY,
MIMO TO NIE PRZESZKADZA W UŻYTKOWANIU KOCIOŁKA.
Najważniejsze cechy:
- Wykonany z wysokiej jakości odlewu żeliwa
- Odkręcane nóżki
- Oryginalne logo na pokrywie kociołka
- W zestawie przepis na domowe prażone oraz instrukcja użytkowania
Wymiary:
- Pojemność: 7 L
- NÓŻKI: 16cm
Misa: 20cm
Produkt przeznaczony do kontaktu z żywnością.
Certyfikat zgodności dla produktów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oznacza: Zapewnienie zgodności z obowiązującymi wymogami prawnymi i standardami. Zapewnienie dla konsumentów o bezpieczeństwie produktów. Zwiększenie zaufania konsumentów do jakości i bezpieczeństwa wyrobów.
Do czego służą kociołki żeliwne?
Znane od wieków kociołki żeliwne obecnie przeżywają swój renesans. Dzięki nim możemy cieszyć się przygotowywaniem wyśmienitych potraw na świeżym powietrzu. Te długowieczne naczynia mają wiele zastosowań. Sprawdź, do czego dokładnie służą kociołki żeliwne.
Kociołki żeliwne, inaczej zwane bograczami, wytwarza się z żeliwa szarego. Gotowanie w nich jest bardzo wygodne, ponieważ nie trzeba cały czas doglądać potrawy. Dzięki swojej budowie kociołek uchroni jedzenie przed przypaleniem. Nie trzeba się też martwić, że potrawa będzie niedogotowana, ponieważ kociołek nagrzewa się równomiernie.
Co przygotujesz w kociołku żeliwnym?
Tego typu kociołek jest naczyniem wielofunkcyjnym, stąd też można w nim przygotowywać różnorakie potrawy. Poleca się go szczególnie do robienia wszelkiego rodzaju gulaszy, zup, prażenia, duszenia czy pieczenia potraw zarówno mięsnych, jak i wegetariańskich. Kociołek doskonale sprawdzi się także przy marynowaniu. Warto dodać, że przygotowywane w nim jedzenie jest zdrowe i dietetyczne. Zawiera niewielką ilość tłuszczu, jednocześnie zatrzymując w potrawach witaminy i składniki odżywcze.
Zalety kociołka żeliwnego
Zakup kociołka się opłaca – to naczynie posłuży nam przez wiele lat. Przygotowywane w nim potrawy są ciepłe nawet przez kilka godzin. Co ciekawe, poleca się go także anemikom, gdyż przygotowywane w kociołku potrawy zawierają więcej żelaza.
OP.KP ZC 0291#