KOCIOŁEK MYŚLIWSKI WĘGIERSKI
ŻELIWNY GARNEK DO OGNISKA 4L
PRZEŻYJ MAGICZNĄ UCZTĘ PRZY OGNISKU
PRZYGOTUJ NAJBLIŻSZYM PRZEPYSZNE POTRAWY
KOCIOŁEK TYTANICZNIE TRWAŁY - POSŁUŻY WIEKI
KLUCZOWE CECHY:
- Dla 2 - 5 osób
- Wykonany z żeliwa - odlew ciśnieniowy!
- Solidna pokrywa
- Odkręcane, stabilne nóżki
- Otwór bezpieczeństwa regulujący ciśnienie
- Poręczny uchwyt do przenoszenia lub podwieszania
- Surowe, zdrowe żeliwo, nie malowane
Wymiary:
Sam kocioł z pokrywą jest, mniej więcej, gabarytów 10kg piłki lekarskiej
- Pojemność: 4 litry
- Waga: 9 kg
- Grubość ścianek: 4-5 mm
- Szerokość całkowita: 29 cm
- Wysokość kociołka: 30 cm
- Wysokość nóżek: 12 cm
- Wysokość całkowita: 42 cm (pod kolano)
DŁUGOWIECZNE ŻELIWO
Kociołek dobrze akumuluje ciepło i długo utrzymuje wysoką temperaturę. Potrawy dzięki temu są gorące i apetyczne. Gotowanie na ognisku nadaje wspaniały aromat. Kociołek, nóżki i pokrywa są odlewane z żeliwa o specjalnym składzie. Materiał ten jest niezwykle odporny na uszkodzenia mechaniczne, zarysowanie, odkształcanie i działanie wysokiej temperatury. Żeliwo jest długowieczne, odpowiednio konserwowany kociołek posłuży wiele lat. Wysokiej jakości wykonanie to gwarancja żywotności i trwałości.
PRZYGOTUJ PYSZNE POTRAWY
Żeliwny kociołek doskonale wydobywa wszystkie smaki i aromaty ze składników. Przyrządzone dania są niezwykle apetyczne. Na palenisku lub nad ogniskiem przygotować możemy pyszne potrawy jednogarnkowe, duszonki, pieczonki i prażonki. Zarówno mięsne, jak i warzywne, takie jak:
- gulasze,
- pożywne zupy,
- aromatyczne mięsa,
- bogracze,
- pieczone ziemniaki
- duszone warzywa
Warto spróbować żeberka w kapuście, golonkę w piwie lub leczo albo gulasz grzybowy.
POKRYWA UTRZYMUJE CIEPŁO
Doskonale dopasowana do kociołka pokrywka, tak samo jak garnek na nóżkach, została wykonana z długowiecznego żeliwa. Jest wysoce odporna na czynniki mechaniczne oraz wysoką temperaturę. Przykryte danie na dłużej zachowa wyższą temperaturę, pozostając bardziej apetyczne. Do Europy kociołki żeliwne przywieźli koczownicy madziarscy, którzy przywędrowali na ten kontynent około 1200 lat temu. Z tradycji węgierskiej kuchni zaczerpnęliśmy potrawy, które przyrządza się w kociołku węgierskim bezpośrednio na ognisku.
[opis_dodatkowy5]
EKSTREMALNIE STABILNY
Żeliwny kociołek ma trzy solidne nóżki stanowiące jego integralną część. Dzięki nim produkt zachowuje stabilność i nie chybocze się. Ustaw kociołek bezpiecznie na palenisku lub nad ogniskiem. Bez obawy o przewrócenie się i wylanie pysznej zawartości. Nóżki żeliwne wytrzymują wysokie temperatury i są odporne na uszkodzenia. Odkręcane nóżki ułatwiają transport i umożliwiają postawianie kociołka na planiku.