Produkt używany, sprawny. Uszkodzona rączka (foto).
W zestawie tylko sito.
Dla domowych piwowarów: prosty w obsłudze, bardzo precyzyjny kocioł warzelny - gwarancja sukcesu warzelniczego.
Kocioł warzelny o mocy 2585W z wyłącznikiem czasowym i termostatem do precyzyjnego podgrzewania i utrzymywania ciepła.
Kocioł o podwójnych ściankach ze stali nierdzewne, j zapewniający równomierną dystrybucję ciepła; w zestawie wsad z sitem i filtr rurowy.
Próbowałeś kiedys warzyc własne piwo? Zbyt skomplikowane? Wręcz przeciwnie, kocioł warzelny Klarstein pomoże Ci zostać mistrzem piwowarskim i to we własnym domu. Najbardziej skomplikowaną część produkcji piwa stanowi uzyskanie zacieru. Śrutę słodową należy precyzyjnie podgrzewać przez dłuższy czas z zachowaniem stałej temperatury, aby skrobia uległa przekształceniu w zacier. Kocioł warzelny zamieni warzenie piwa w przyjemną zabawę.
W dużym kotle ze stali nierdzewnej zagotowuje się do 30 litrów zacieru z chmielem. Płynna regulacja pozwala na dokładne ustawienie temperatury z dokładnością do 2 ° w zakresie od 30 ° C do 110 ° C . Element grzejny o mocy 2585W doprowadza zacier do wrzenia i osiąga praktycznie w mgnieniu oka żądaną temperaturę. Dwie kontrolki wskazują, czy zestaw do warzenia piwa Beerfest aktualnie warzy piwo (czerwone światełko), czy też utrzymuje temperaturę na żądanym poziomie (zielone światełko). Przy pomocy kolejnego pokrętła można ustawić wyłącznik czasowy w zakresie 10-120 minut. Sygnał dźwiękowy informuje o zakończeniu ustawionego czasu i element grzejny wyłącza się. Dzieki temu nie przegapisz ważnych momentów zmiany temperatury przy produkcji brzeczki. Oczywiście kocioł warzelny można równiez dostosować do pracy ciągłej.
Kocioł warzelny Klarstein Beerfest ze stali nierdzewnej, wyposażony w podwójne ścianki, spełnia wiele funkcji: po pierwsze, zapewnia jednolity rozkład temperatury, tak że brzeczka osiąga tę samą temperaturę zarówno na dnie, jak i w górnej części zbiornika. Po drugie kocioł gwarantuje bezpieczeństwo "warzelnikowi", zapobiegając nadmiernemu rozgrzaniu sprzętu i zmniejszając w ten sposób ryzyko przypadkowych obrażeń. Ponadto, stalowa powierzchnia wewnętrzna i zewnętrzna ułatwia konserwację i mycie kotła po zakończeniu produkcji zacieru. Polerowana zewnętrzna powierzchnia mikrobrowaru przyciąga wzrok atrakcyjnym wyglądem.
Kiedy brzeczka jest gotowa, gruboziarniste sito i gęsty filtr rurowy umożliwiają usuwanie resztek śruty słodowej z zacieru. Przefiltrowaną brzeczkę spuszcza się przez zawór 1/2 " na dnie kotła. Bezpiecznik zapobiega przypadkowemu otwarciu zaworu.
Należy pamiętać, że warzenie piwa w Niemczech podlega zgłoszeniu do odpowiedniego urzędu celnego.
Podstawowe informacje:
element grzejny o mocy 2585W
kocioł warzelny o podwójnych ściankach do równomiernego rozkładu temperatury
łatwa obsługa przy pomocy 2 pokręteł
łatwe opróżnianie poprzez bezpieczny kurek spustowy
Właściwości:
płynna regulacja temperatury: 30-110 ° C
wyłącznik czasowy: płynna regulacja w zakresie 10 - 120 minut / praca ciągła
lampki kontrolne do monitorowania podgrzewania (czerwona) i do utrzymywania temperatury (zielona)
kurek spustowy z gęstym filtrem rurowym
pokrywa z podwójną ścianką wyposażona w uszczelkę do bezpiecznego zamknięcia
nienagrzewający się uchwyt uchwyt z tworzywa sztucznego na pokrywie ułatwiający otwieranie podczas warzenia zacieru
w zestawie wsad z sitem doym filtrowania zacieru
wyłacznik na przedniej stronie urządzenia
zasilanie: 220-240V ~ / 50-60 Hz
Wymiary:
wymiary: 40 x 67 x 37 cm (szer. x wys. x głęb.)
waga: ok: ca. 5,6 kg
Klient przed odebraniem przesyłki powinien sprawdzić jej stan, a w razie stwierdzenia uszkodzeń zażądać spisania protokołu w obecności kuriera. Tylko prawidłowo sporządzony protokół szkody jest podstawą dochodzenia roszczeń wobec firmy kurierskiej.
Bez prawidłowo sporządzonego protokołu szkody nie przyjmujemy zwrotu uszkodzonego towaru a co za tym idzie nie zwracamy środków !
Kurier ma obowiązek sporządzenia protokołu szkodowego w ciągu 7 dni od daty dostarczenia przesyłki. Jeżeli protokół nie został sporządzony bezpośrednio przy odbiorze przesyłki, mogą pojawić się trudnośći z udowodnieniem, że przesyłka została uszkodzona w transporcie, a nie już później, po jej wypakowaniu. Podobnie jest w sytuacji, gdy sprawdzenia stanu przesyłki zaniechano z winy przewoźnika lub gdy ubytek lub uszkodzenie wynikło z winy umyślnej lub rażącego niedbalstwa przewoźnika.