Kociołek serowarski przeznaczony do produkcji wszelkiego rodzaju serów, twarogu, śmietany, jogurtu, bifidoguogurt, a także do przygotowywania innych produktów spożywczych, w których konieczne jest utrzymanie dokładnej temperatury przez długi czas.
Główne cechy:
- Pasteryzacja mleka (ogrzewanie i chłodzenie przez płaszcz wodny);
- Fermentacja mleka (cykl termostatyczny);
- Cięcie skrzepu mlecznego specjalnym nożem (lira);
- Ogrzewanie ziarna sera;
-Przygotowanie popularnych serów: Brynza, Gouda, Kachotta, Adygei, Tilsiter, Emmental, Cheddar, Parmezan, itp.
Dodatkowe funkcje:
- Przygotowanie mozarelli, Suluguni, serów Chechil (topienie);
- Gotowanie sera ricotta
- Gotowanie klasycznego przetworzonego sera z masy serowej;
- Hartowanie czekolady;
Fabryka serów zajmuje bardzo mało miejsca (jak wiadro), do jej działania potrzebne jest tylko gniazdo zasilania i kilka litrów wody.
Cykl produkcyjny przetwarzania 10 litrów mleka zajmuje około 2 godzin.
W rezultacie wydajność wynosi około 1 kg sera twardego.
W ciągu dnia roboczego jedna osoba może przetworzyć 40 litrów mleka.
-GWARANCJA OD PRODUCENTA 12 MIESIĘCY;
-INSTRUKCJA OBSŁUGI W JĘZYKU POLSKIM;
Kompletny zestaw i opis :
1. Zbiornik ze stali nierdzewnej z płaszczem wodnym(wanna):
a) wbudowany element grzewczy 1700 W, wbudowany cyfrowy regulator temperatury;
b) połączenia do napełniania wodą (lub do chłodzenia mleka z bieżącą wodą).
2. Pokrywa do roboczego pojemnika ze stali nierdzewnej - 1 szt;
3. Wzmocniony wąż silikonowy do podłączenia do sieci wodociągowej lub osuszania surowicy - 1 szt;
4. Instrukcja użytkownika - 1x;
5. Instrukcje pracy z termoregulatorem - 1 egzemplarz;
6. Opakowania kartonowe;
DANE TECHNICZNE:
-Objętość robocza - 10 litrów;
-Minimalna objętość wynosi 5 litrów;
-Objętość koszulki to 4 litry;
-Moc - 1,7 kW;
-Temperatura pracy - 20-85 gr.S;
-Dokładność ustawienia temperatury - 0,1gr.С;
-Materiał pojemnika roboczego - stal nierdzewna AISI304;
-Jednostka sterująca materiałem obudowy - stal nierdzewna;
-Wymiary-30cm * 30cm;
W załączniku film do obejrzenia kotła:
https://youtu.be/i-VXsHhPjGQ
UWAGA: Przy zakupie jest dołączana książka z głównymi przepisami przygotowania serów!!!
"Jest możliwość zakupu kociołka o pojemności: 12,15,23,28,40,55,100"
W razie pytań proszę dzwonić lub pisać w wiadomości.