Autentyczna tajska receptura, ze świeżych tajskich składników, takich jak trawa cytrynowa, galangal, kurkuma, czerwona papryka chili, czy skórka z limonki kaffir. Swój wyjątkowy kolor zawdzięcza kurkumie. Produkt umiarkowanie ostry. Idealnie pasuje do dań z drobiu, krewetek i warzyw. Można dodawać ją do zup, sosów i marynat. Dzięki formie miękkiej pasty z łatwością rozprowadza się w daniu. Wyprodukowano w Tajlandii.
Składniki
Woda, trawa cytrynowa 13%, czosnek, szalotka (7,8%), galangal (7,8%), olej słonecznikowy, kurkuma (4,2%), sól, czerwona papryka chili, skórka z limonki, kaffir (1,6%), skrobia modyfikowana tapioki, kolendra, kmin (0,4%), gałka muszkatałowa, goździki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), kardamon.
Informacje o alergenach
Może zawierać skorupiaki, rybę, soję, gluten, nasiona sezamu, gorczycę. Pełna specyfikacja produktu w załączonym pliku PDF.
Wartość odżywcza
Pełna specyfikacja produktu do pobrania w pliku pdf
Dodatki
- Bez dodatku barwników
- Bez dodatku glutaminianu sodu
- Bez dodatku konserwantów