Termin przydatności do spożycia: 08/2021.
Sos węgierski Knorr to pikantny sos z nutką papryki i pomidorów. Polecany do mięs i potraw mącznych. Stanowi doskonałą podstawę do gulaszu, leczo oraz potraw duszonych.
- Pomidorowo - paprykowy sos z kawałkami warzyw.
- Prosty i szybki sposób na przygotowanie oryginalnego sosu.
- Polecamy do mięs pieczonych, duszonych oraz drobiu.
- Idealny do placków ziemniaczanych i pyz.
Składniki:
skrobia modyfikowana, tłuszcz palmowy, MLEKO odtłuszczone w proszku, mąka (ryżowa, PSZENNA), papryka czerwona (7,5%), maltodekstryna, sól, cebula suszona (3,9%), ekstrakty drożdżowe, koncentrat pomidorowy suszony (3,7%), sól jodowana, aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ), cukier, LAKTOZA, białka MLEKA, skrobia, kwas (kwas cytrynowy), czosnek , korzeń pietruszki, aromat dymu wędzarniczego.
Informacje o alergenach:
MLEKO odtłuszczone w proszku, mąka PSZENNA, aromaty (w tym PSZENICA, JĘCZMIEŃ), cukier, LAKTOZA, białka MLEKA. Może zawierać jaja i seler.