Produkt zainspirowany autentyczną japońską recepturą sosu Teriyaki. Wyprodukowany na bazie sosu sojowego z dodatkiem japońskiego wina Mirin. Idealny do kuchni Japońskiej, ale również jako dodatek do dań tradycyjnych. Przykładowe dania to kurczak i łosoś Teriyaki, street food, potrawy z ryżem i makaronem, steki, zupy z tofu, sushi, sajgonki, spring rolls czy azjatyckie pierożki dim sum.
Składniki:
sos SOJOWY 30% [woda, SOJA, kukurydza, sól, barwnik (karmel amoniakalny), substancja konserwująca (sorbinian potasu)], syrop glukozowy, cukier, woda, glukoza, ocet ryżowy (woda, alkohol, ryż, wino ryżowe (sake), kukurydza, sól), skrobia modyfikowana kukurydziana, słodkie wino ryżowe (Mirin) 2% [syrop glukozowy, woda, cukier, przyprawy, ocet spirytusowy, alkohol (0,9%), kwasy ( kwas jabłkowy, kwas winowy (L(+)-)], imbir (1,4%), sól, substancja konserwująca (sorbinian potasu), kwas (kwas mlekowy).
Pełna specyfikacja produktu do pobrania w pliku pdf.