Produkt dla osób ceniących tradycyjne rozwiązania - format kostki umożliwia intuicyjne dozowanie bez konieczności odważania składników. Idealny dla szefów kuchni, którzy szukają mocnego, wyrazistego smaku kury. Zawiera cząstki warzyw, w szczególności marchewki wzbogaconej natką pietruszki, nasionami selera oraz cebulą. Znakomicie doprawia zupy, sosy, dania jednogarnkowe. Stanowi doskonały składnik do marynat.
Aby uzyskać aromatyczny wywar do zup i sosów, lub do duszenia potraw mięsnych, należy rozpuścić jedną kostkę rosołu w 1/2 litra wrzącej wody, w ten sam sposób otrzymuje się również doskonały w smaku rosół.
Składniki:
sól, tłuszcz roślinny [palmowy, Shea, Sal], wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy), skrobia, cukier, tłuszcz kurzy (2%), aromaty, kurkuma, nasiona SELERA, marchew (1%), ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki, ekstrakt mięsa kurzego (0,1%), syrop karmelowy, maltodekstryna, przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu).
Informacje o alergenach:
nasiona SELERA. Pełna specyfikacja produktu w załączonym pliku PDF.
Wartość odżywcza:
Pełna specyfikacja produktu do pobrania w pliku pdf.