Kluski Ryżowe Koreańskie Tteokbokki Topokki Okrągłe Kuleczki 500g JONGGA
Opis: Kluski ryżowe koreańskie tteokbokki topokki w opakowaniu o pojemności 500g w formie okrągłych podwójnych piłeczek (ball), firmy JONGGA. Wyrabiane z ciasta tteok, które powstaje z kleistego krótkoziarnistego ryżu najwyższej jakości. Kluski ryżowe to jeden z głównych składników kuchni koreańskiej, dodawane są do wielu potraw, a Koreańczycy je po prostu uwielbiają ! Dostępne są w różnych kształtach, smakach, kolorach, czy odmianach. Podstawowy składnik potrawy Tteokbokki, czyli ryżowych klusek zamoczonych w pysznym gęstym słodko ostrym sosie przygotowanym na bazie sojowo paprykowej pasty gochujang..
Składniki: ryż 99%, sól, alkohol.
Produkcja: Korea Południowa
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 958kJ/228kcal,
Tłuszcze 1,5g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g,
Węglowodany 50g,
w tym cukry 0,1g,
Białko 4,5g,
Sól 1,0g.
Masa netto: 500g
Sposób przechowywania: Po otwarciu przechowywać w lodówce.