Kluski ryżowe do Tteokbokki owalne Jongga 1kg
Kluski ryżowe to popularny koreański przysmak. Kluski składają się z 99% z ryżu. Mają owalny, płaski kształt i są w formie plasterków. Po ugotowaniu stają się miękkie i elastyczne, doskonale absorbują różne aromaty potraw.
Powszechnie wykorzystywane do przygotowywania potraw takich jak tteokbokki (kluski ryżowe w pikantnym sosie), kluski ryżowe na parze, czy kluski ryżowe z warzywami.
Skład: ryż 99%, sól, alkohol zbożowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Energia: 954 kj/228 kcal
- Tłuszcz: 1,5 g (w tym kwasy: 0,6 g)
- Węglowodany: 49 g (w tym cukry: 0 g)
- Białko: 4,4 g
- Sól: 0,54 g
Przechowywanie: Po otwarciu przechowywać w lodówce (0°~4°C).
Wyprodukowano: Korea Południowa