Kluski ryżowe do Tteokbokki, owalne 1kg - Jongga
Uwaga! Krótka data minimalnej trwałości.
Najlepiej spożyć do: 18.12.2024
Produkty z krótkim terminem ważności nie podlegają zwrotom.
_________________________
Duże opakowanie ryżowych krążków tteok do dań kuchni koreańskiej.
Tteokkmyeon to niezwykle popularne, koreańskie kluski wyrabiane z ciasta tteok, powstałego z krótkoziarnistego, kleistego ryżu. Ten sztandarowy element kuchni koreańskiej, spotykany w rozmaitych kształtach, kolorach i smakach jest niezbędnym składnikiem wielu najsmaczniejszych koreańskich dań. Dzięki swojej uniwersalności może być zarówno na słodko, jak i na słono.
Kluski tteok, cenione za swój delikatny smak oraz gibką, zwartą, a zarazem lepką konsystencję chętnie wykorzystuje się jako dodatek do zup i potraw duszonych, ale równie znakomicie sprawdzają się także w roli głównej. Najlepszym tego przykładem jest danie tteokbokki - kluseczki tteok skąpane w słodko-ostrym, czerwonym sosie z dodatkiem pasty paprykowej gochujang. Podawane na bogato z dodatkiem zielonej cebulki, rybnych kotlecików i jajek, od lat zajmuje cieplutkie miejsce w sercach rodowitych Koreańczyków oraz turystów.
Owalne tteokmyeon to świetny sposób na urozmaicenie potraw duszonych, ramyeon oraz zup, takich jak tradycyjne koreańskie danie noworoczne tteokguk. Świetnie smakują także przygotowywane metodą stir-fry.
Przechowywać w lodówce w temp. 0~4°C. Produkt o ograniczonej trwałości.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Pełny skład
Ryż 98,8%, sól, alkohol
Skład:
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 922kJ/217kcal
- Tłuszcze: 1g
- Węglowodany: 51g
- *w tym cukry: 0g
- Białko: 3g
- Sól: 5g