Klej spożywczy cukierniczy CMC W PROSZKU 5 g
✅Klej w formie sypkiej
✅Bezbarwny
✅Praktyczny pojemniczek na klips
Zastosowanie🤔
📌Klejenie elementów dekoracji tortu
📌Uelastycznianie i zwiększanie lepkości masy cukrowej
📌Zapobiega pękaniu gotowych wyrobów
📌Idealny do łączenia dekoracji cukrowych
Dozowanie:
Dodać do masy aż do uzyskania pożądanego rezultatu (ok. 1 łyżeczka kleju na 500 g masy)
Sposób przygotowania kleju:
Na 1 g CMC (1/4 łyżeczki deserowej) dodać 3 łyżki stołowe letniej przegotowanej wody. Odstawić na ok. 8 godzin w celu całkowitego rozpuszczenia.
Całość wymieszać. Klej jest gotowy do użycia. Rozrobiony klej zachowuje właściwości przez ok. 1 miesiąc. Przechowywać w lodówce.
Skład: karboksymetyloceluloza E466 (CMC).