Klarowin Turbo 2 (chitozan+kieselsol) - 65g
Dwuskładnikowy, wydajny, skuteczny i szybko działający środek do klarowania win, destylatów alkoholowych i zacierów.
Składnik A - kieselsol ( roztwór krzemionki)
Składnik B - roztwór chitozanu.
Sposób użycia:
Po zakończeniu fermentacji płyn należy zlać znad osadu, dokładnie odgazować ( nadmiar CO2 spowodowałby wydłużenie czasu klarowania).
Dodać składnik A w ilości proporcjonalnej do ilości klarowanego płynu (zawartość wystarcza max na 25 L płynu). Następnie delikatnie wymieszać przez około 10 s i odstawić na 1 h.
Po tym czasie dodać składnik B w ilości proporcjonalnej do ilości płynu. Delikatnie wymieszać przez około 10 s. Całość pozostawić na ok. 24 godziny.
Produkt może zmieniać w niewielkim stopniu barwę wina.
Skład: roztwór chitozanu, roztwór krzemionki. Waga: 65 g ( A: 15 g; B: 50 g)
EAN: 5908277703776