Klarowin 2 do klarowania win i soków czerwonych/ różowych
Klarowin skuteczny środek w postaci proszku do klarowania win i soków. Po napęcznieniu w wodzie wykazuje silne właściwości adsorpcyjne. Wiąże w swej strukturze różnego typu substancje, głównie białka, powodując ich osadzanie na dnie naczynia.
Stosowany głównie do win i soków czerwonych / różowych, w przypadku wysoko garbnikowych należy przeprowadzić wstępne próby czy nie odbarwi płynu. Opakowanie 10 g Klarowinu 2 wystarcza na sklarowanie 30-50 l płynu w zależności od stopnia zmętnienia.
Jak używać:
Odpowiednią porcję KLAROWINU 2 należy wsypać do 100 ml wody i dobrze wymieszać. Tak sporządzoną mieszaninę pozostawić na dobę sporadycznie mieszając. Po tym czasie roztwór wlewamy do klarowanego płynu. Efekt widoczny powinien być po ok. tygodniu w formie opadającego na dno osadu.
Jesteśmy legalnie działająca firmą na wszystkie zakupione u nas produkty wystawiamy paragon lub na życzenia fakturę VAT.
Wszystkie Twoje zakupy zrealizowane w naszym sklepie spakujemy do jednej paczki i zapłacisz jeden koszt zawysyłki.