Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 142,99 zł
- Szynka Serrano Blok ok. 2kg Porxas
- 152,98 zł z dostawą
- 109,15 zł
- Ser Grand Gouda ćwiartka 2,274 kg. Spomlek
- 119,14 zł z dostawą
- 99,99 zł
- SOS SEROWY CHEDDAR 2.3 KG
- 108,88 zł z dostawą
[KK] Szynka Jamon Serrano Hiszpania 2,27 kg HIT!!! (7090156937)
Opis
Hiszpańskiej, bezglutenowej szynki JAMON SERRANO w kawałku;
Prosto z Hiszpanii, nowa dostawa!
Jamon serrano produkowany jest z mięsa białej świni. Nogi i udźce najpierw się obficie soli, solą z Atlantyku i odpowiednio układa w stosy, na przemian układając mięso i sól. Do tego celu służą wielkie magazyny suszarnie (secadoras) w regionach Hiszpanii, wyspecjalizowanych w produkcji szynki Serrano. Suszarnie znajdują się zazwyczaj w regionach górskich, wysoko nad poziomem morza. Proces suszenia jamonu ma decydujący wpływ na jakość i smak mięsa.
Mięso w soli pozostaje na minimum 2 tygodnie w zależności od rodzaju szynki serrano. Następnie wyjmuje się mięso z soli i płucze w bieżącej wodzie.
Po tym czasie mięso przenosi się do specjalnych suszarni, gdzie pozostaje na okres do 6 miesięcy. To pierwsza faza suszenia szynki. Po tym czasie, szynki przenoszone są do kolejnej suszarni umiejscowionej w chłodnej i przewiewnej suszarni. Tam pozostają na kolejne 6 lub nawet 18 miesięcy, w zależności od rodzajów produkowanego jamonu. Wpływ na smak mięsa ma także klimat w jakim suszone jest mięso, wysokość suszarni nad poziomem morza, temperatura, lokalny mikroklimat.
Skład: szynka wieprzowa, sól, dekstroza, antyoksydanty e-316, konserwanty e-250 i e-252.
Producent: PONT - Hiszpania. Produkt certyfikowany.
Waga: 2,27 kg
Cena za kg: 59 zł
Data przydatności do spożycia: 09.04.2018
Po dokonaniu zakupu uprzejmie prosimy o sprawny i szybki wybór sposobu dostawy - pozwoli nam to możliwie szybko zrealizować Państwa zamówienie i uniknąć niepotrzebnego oczekiwania.
ZAPRASZAMY DO WSPÓŁPRACY:
Na naszych aukcjach wystawiamy tylko towary, które znajdują się na naszym magazynie. W każdej aukcji określony jest czas dostawy oraz waga przedmiotu.Zapraszamy do współpracy Restauracje, Bary, Hotele oraz wszystkich Allegrowiczów...jesteśmy w stanie dostarczyć dowolną ilość produktów oferowanych na naszych aukcjach na terenie miasta Wrocław. Realizujemy zamówienia specjalne. Wystawiamy również Faktury VAT. Istnieje możliwość przesłana towaru za granicę jak i również wystawienie Faktury VAT EU - w takim przypadku przed dokonaniem zakupu prosimy o kontakt mailowy w celu ustawienia szczegółów przesyłki i wystawienia ww. faktury.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.