AUTOR: ALEKSANDER BARON
WYD:PASCAL
ROK WYD: 2016
STRON:240
STAN: (minus) – BARDZO DOBRY/ książka jest jak NOWA niewielkie ślady transportowe na okładce /
* książki wysyłane są w kopercie ochronnej - zabezpieczane folią oraz usztywnionym papierem *
OPIS: Autorskie przepisy Aleksandra Barona na łatwe, szybkie i oryginalne dania z kiszonek: sorbet z fermentowanego melona z szałwią, rzodkiewki w czarnej soli i krem z dyni w maślance. Tradycyjne potrawy w nowej aranżacji – bigos z ogórków, żur na zakwasie z kaszy gryczanej czy gołąbki w liściach jarmużu. Nieoczywiste zestawienia, gwarantowany efekt. I w dodatku – naturalnie, zdrowo i smacznie.
Aleksander Baron – charyzmatyczny szef kuchni znanej warszawskiej restauracji Solec 44. Pierwszą kiszonkę zrobił… przypadkiem. Dziś jest najlepszym w Polsce znawcą sztuki fermentacji i zaprasza nas do eksperymentów z przyzwyczajeniami polskiego podniebienia.
źródło opisu: http://pascal.pl
Książka jest moją własnością ponad 6 miesięcy.