Przedmiotem aukcji jest kiszona fasolka szparagowa, pochodząca z własnej uprawy ekologicznej w słoiku 900 ml.
Naturalny probiotyk, wspaniała przekąska dla osób dbających o linię.
Korzyści ze spożywania probiotyków:
-ułatwiają proces trawienia,
-zwiększają wchłanianie witamin i minerałów,
-przy kuracjach antybiotykowych chronią naszą florę jelitową,
-zwiększają odporność na zakażenia,
-obniżają poziom cholesterolu,
-mają zdolność syntetyzowania niektórych witamin z grupy P1 i K, kwasu foliowego.
Produkt kiszony zachowuje całą gamę witamin przez co jest jeszcze bardziej przyswajalny przez organizm.
Spożywać można jako dodatek do obiadów, kanapek i przekąsek.
Kiszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. W jego trakcie wydziela się dwutlenek węgla, dlatego po otworzeniu paczki wieczka z kiszonymi produktami mogą być wypukłe. Jest to całkowicie naturalne zjawisko. Przechowujemy je w lodówce bądź innym chłodnym miejscu, uprzednio delikatnie odkręcając wieczko, odgazowujemy je.
Nie pasteryzujemy naszych kiszonek, ponieważ mija się to z celem ich spożycia (podczas pasteryzacji zabija się bakterię, na których nam najbardziej zależy).
Ze względu na brak jakichkolwiek ulepszaczy oraz środków chemicznych przy uprawie jak i przetwarzaniu, prosimy o przechowywanie naszych produktów w lodówce, bądź chłodnym miejscu.
Produkt pochodzi z gospodarstwa ekologicznego znajdującego się w północno-wschodniej Polsce - Mazurach, terenach czystych i dziewiczych. Członkowie rodziny od wielu lat zajmują się produkcją żywności ekologicznej. W 2016 roku otrzymali niżej zamieszczony certyfikat. Na terenie gospodarstwa nie są używane ŻADNE środki ochrony roślin czy nawozów sztucznych.