W jego smaku wyczuwalne jest naturalne soczyste bogactwo truskawek. Można go jeść jako samodzielny przysmak, ale podawać z owocami. Przygotowanie kisielu jest banalnie proste - wystarczy wymieszać proszek z gorącym wodą i smaczny deser jest już gotowy do zjedzenia. Dodatkowo kisiel został wzbogacony witaminą C.
SKŁADNIKI PRODUKTU Skrobia*, truskawki liofilizowane* 2,6 %, regulator kwasowości – kwas cytrynowy, burak czerwony w proszku*, naturalny aromat, witamina C, kurkuma mielona*. * certyfikowany składnik ekologiczny
SPOSÓB UŻYCIA Z 0,5 litra zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać 50 g cukru trzcinowego BIO Vitally Food ( ok. 2½ łyżki) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozpuszczony proszek. Gotować jeszcze przez chwilę, ciągle mieszając. Gotowy kisiel wlać do salaterek i pozostawić do ostygnięcia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 230
kcal 55
Tłuszcz 0 g
Kwasy 0 g
Węglowodany 14 g
Cukry 8,7 g
Białko 0 g
Sól 0 g
Błonnik 0 g