Kiełki Fasoli Mung w Wodzie Marynowane Bean Kuchnie Świata Aroy 400g
KIEŁKI FASOLI MUNG W WODZIEAROY-D400G tokiełki fasoli mung marynowane. Kiełki fasoli dodaje się do różnych sałatek czy potraw. Nadają się do diety redukcyjnej. Mają one większą ilość witamin, a więc są bardzo wartościowe biologicznie. W przypadku kiełków fasoli mung są to głównie witaminy z grupy B.
Są one popularne w kuchni azjatyckiej, szczególnie ważna jest też zawartość błonnika. Kiełki fasoli należy przed użyciem dokładnie przepłukać w zimnej wodzie, aby odpowiednio wydobyć ich smak!Podsmażje krótko, aby były chrupiące i zintensyfikowały smak. Do marynowania kiełków mung dodaje się sól, wodę. Kiełki fasoli mung marynowane mają intensywny smak, często słony, pikantny i lekko kwaśny. Proces marynowania nadaje im chrupkość i wyjątkowy aromat.
Są one popularne jako składnik potraw w kuchni chińskiej, takich jak sałatki, dania stir-fry, zupy czy dania duszone. Mogą być również spożywane jako przekąska. Dodawaj do wybranych dań, są chrupiące i uniwersalne w smaku, więc na pewno będą szły w parze z wieloma potrawami! Skład:kiełki fasoli, woda, cukier, sól, kwas E330. Producent:Aroy-D Pochodzenia:Tajlandia Pojemność:400g / 200g po odsączeniu